Nya äventyr!

Väääldigt länge sedan jag skrev något på denna blogg, men nu är det dags att blåsa nytt liv i den igen! Anledningen till återuppväckandet är mångfasetterad, dels beror det på en längtan av att skriva men sedan står vi som familj inför nya äventyr som vi gärna vill dela med oss av. Vi ska till hösten ta vårt pick och pack för att flytta ner till Aten, Grekland, och bosätta oss där i ett år!

Det hela började för ett par år sedan, med vad vi upplever vara ett tilltal från Gud. Utan förvarning, under en bön- och fasteperiod, så upplevde vi plötsligt hur Gud talade till oss om Grekland och närliggande områden. Totalt oväntat för oss och inget vi varken talat eller funderat på tidigare. Visst, vi har alltid haft en längtan att bosätta oss utomlands igen, men aldrig funderat på just det här området. Eftersom tilltalet kom så oväntat för oss så kände vi såklart en osäkerhet om det bara var inbillning eller egna tanken, men det blev tydligare och tydligare att detta var något Gud ville.

För vissa kan detta verka helt uppåt väggarna tokigt, att riva upp allt man har i trygga Sverige, begära tjänstledigt från jobb, riskera ens ekonomiska välstånd, ta barnen ur ett tryggt skolsystem och flytta till ett land dit ingen har några kopplingar och inga garantier på inkomst finns. Jag kan på ett sätt nästan hålla med dem som tycker så! Hur kan man vara ansvarsfulla föräldrar och göra något sådant mot sin familj?! Samtidigt så finns det en sak vi som familj värdesätter mer än något annat – upplever vi att Gud säger en sak så lyder vi det, oavsett vad det innebär!

Jag kommer skriva mer detaljerat framöver om vad vi kommer göra nere i Aten och denna blogg kommer få ett lite annat utseende, med ett fokus på vårt äventyr där nere. Det vi däremot kan säga redan nu är att vi kommer samarbeta med befintliga arbeten, som redan är igång nere i Aten. Vårt fokus kommer vara på två saker, hjälpa människor som lever i utsatthet samt hjälpa till med arbetet av lärjungaträning och en rörelse av enkla församlingar som sprider sig inte enbart i Aten utan ut i Europa och Mellanöstern. Mer info om det kommer inom kort!

Så för att använda några vänners väl inarbetade ordval- to be continued!

En reaktion på ”Nya äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s